Monique

Over mij, Monique

“Het talent van een mens is het meest krachtige instrument dat er is.”

– Monique Fortuin

Het is mijn passie om mensen in organisaties, op elk niveau, mee te helpen bewegen naar gewenst effectief en duurzaam gedrag en resultaat. Daarbij zijn voor mij respect, reflectie, intuïtie, proactiviteit, samenwerking, verbinding, gedrag, eigenaarschap, verantwoordelijkheid en accountability belangrijke sleutelwoorden. Ik ben gedreven om mensen in hun kracht te zetten en hun eigen talenten te (her)ontdekken. Ik hou van uitdagingen, complexe vraagstukken in veranderende omgevingen, resultaten boeken, dialoog, divergent denken, samen met de mensen  organisatie vormgeven en een bottom-up aanpak.

Het talent van een mens is het meest krachtige instrument dat er is. Organisaties, teams en individuele personen op elk niveau komen bij mij om deze kracht te vinden en te stimuleren. Ik ben resultaatgericht, doch met de menselijke maat. Ik word nooit de probleemeigenaar – ik zorg dat het eigenaarschap bij de mensen zelf blijft -, maar ontrafel complexe problematiek altijd in dialoog met de klant en begeleid en ondersteun veranderingsprocessen via de gedragsas met oog voor het gewenste resultaat.

Ik maak de vraagstukken begrijpelijk en toegankelijk door samen het vraagstuk vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Alle elementen worden meegenomen om tot een totaalbeeld van de situatie te komen. Dit zorgt ervoor dat de problematiek vanuit verschillende gezichtsvelden bekeken kan worden en verschillende oplossingen en interventies mogelijk zijn. Ik houd ervan om samen te bouwen om tot mooie resultaten te komen. Daarom werk ik ook graag samen met verschillende netwerkpartners om tot de gewenste resultaten van mijn klanten te komen.

Ervaring, opleiding en van het leven genieten hebben gemaakt tot wie ik ben en wat ik doe. In mijn werk zet ik natuurlijk mijn levenslessen in. Daarnaast breng ik de nodige theoretische bagage mee. Naast een volwaardige HRM-opleiding heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van trainingen, coaching en professionele communicatie, waaronder de opleiding tot Master Coach bij het Europees Instituut, Lichaamsgericht Werken bij de Alchemist, Accountable Leiderschap bij Impac Corp en Rainmen. Ik heb allerlei technieken in huis en ik pas toe wat past bij het moment en de mens(en) met wie ik werk.

Ik ben gecertificeerd Master Coach bij Stichting Registratie (St!R). St!R is een onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland om een kwalitatief niveau aan te duiden, waarin toetsing, ontwikkeling en transparantie belangrijke factoren zijn.